Internet ja domainit


Internet-sivustot ja muut verkkopalvelut

• Internet-sivut
• Responsiivisuus
• Domainit
• Serveripalvelut
• Julkaisujärjestelmät
• Hakukonenäkyvyys
• Sosiaalinen media
• Referenssejä  

 
Toimivan Internet-sivuston luomiseen kuuluu visuaalisuuden, rakenteen ja sisällön suunnittelu ja toteutus. Uuden sivuston tekeminen sisältää useita vaiheita, joista kaikista huolehdimme puolestasi.  
 

Internet-sivut

Internet-sivujen tekeminen alkaa kartoituksella, jolloin selvitetään, millaisia sivuja yrityksesi tai yhteisösi tarvitsee. Luomme sivuillesi yrityksen tyyliin sopivan graafisen ilmeen, jota pääset kommentoimaan jo luonnosvaiheessa. – Selkeä ja yrityksen kaikessa materiaalissa toistuva visuaalinen ilme parantaa yrityksen tunnettuutta ja nostaa sen huomioarvoa.

Uudet sivustot kannattaa toteuttaa responsiivisina eli sivut skaalautuvat oikealla tavalla mobiililaitteissa. Responsiivisuus edesauttaa myös parempaa näkyvyyttä hakukoneiden hakutuloksissa. Uudistamme myös vanhempia sivustoja edullisesti tyylikkäiksi ja responsiivisiksi.

Sivustosi kuvituksena voimme käyttää joko omia kuviasi tai hankkia kuvat kuvapankista. Viestinnän ammattilaisina tarkistamme sivuston suomenkieliset tekstit tai kirjoitamme ne toimittamasi tiedon pohjalta. – Ymmärrettävä sanasto ja oikeakielisyys houkuttelevat lukemaan sivustoasi tarkemmin. Tarvittaessa välitämme myös käännöspalveluita.

Suunnittelemme sivustosi helppokäyttöiseksi ja selkeäksi, jolloin sivustolla on helppo navigoida. Tarpeen mukaan teemme sivustolle myös lomakkeita (esim. yhteydenotto-, ilmoittautumis- tai palautelomakkeet). Paitsi yrityksen tai yhteisön Internet-sivuja, teemme myös yksityishenkilöille kotisivuja. Hoidamme sopimuksesta kaiken haluamasi verkkotunnuksen anomisesta valmiiseen sivustoon.  
 

Domainit

Jokaiseen sivustoon liittyy oma domain eli verkkotunnus (esim. yrityksennimi.fi). Olemme rekisteröityneet TammiViestinnän nimissä verkkotunnusvälittäjiksi, eli hoidamme domainien varauksia, uusimisia ja ylläpitoa. Hoidamme myös rinnakkaisdomainit nimipalveluineen ja ohjauksineen edullisesti. Samaan sivustoon voidaan ohjata useita verkkotunnuksia, ja niiden kautta voidaan tehostaa mm. löytymistä hakutuloksissa. Mikäli jo olemassa oleva domain tai sivusto siirretään palveluidemme piiriin, voimme hoitaa kaikki tarvittavat siirtotoimet ja ohjaukset.

Huom. syksyllä 2016 fi-domainien ylläpito muuttuu, eikä yksityishenkilö tai yritys voi itse ylläpitää domaineja. Verkkotunnusvälittäjänä voimme hoitaa kaikki domaineihin liittyvät asiat kätevästi ja minimikustannuksin. 

 

Serveripalvelut

Sivusto tallennetaan Internet-palvelimelle, serverille, josta kaikki verkon tietokoneet voivat lukea sivuja. Siksi varsinaisten sivujen tekemisen lisäksi tulee hankkia serveripalvelu (hosting). Tarjoamamme serveripalvelu sisältää serveritilan, nimipalvelun, php-tuen, sähköpostit, valvonnan ja varmuuskopiot sekä tietokannan ilman lisäveloitusta.

Serveripalvelussamme on aina mukana tarvittava määrä sähköposteja. Sähköposteissa voi olla postituslistoja tai postitusryhmiä, jolloin yhdellä osoitteella viesti menee kerralla kaikille halutuille vastaanottajille, esimerkiksi koko henkilökunnalle tai koko jäsenistölle. Posteihin on asetettavissa automaattivastaajat esim. lomamatkojen ajaksi. Sähköpostit toimivat sekä webmailina että sähköpostiohjelmissa.  
 

Julkaisujärjestelmät

Toteutamme Internet-sivustosi julkaisujärjestelmälle tehtynä, jolloin sisällön ylläpito ja päivitys on helppoa ja sivustoa tulee pidettyä ajan tasalla. Ylläpitoon et tarvitse ohjelmointitaitoja tai erillisiä siirto-ohjelmia, vaan voit muokata tekstejä tai lisätä kuvia millä tahansa Internet-yhteydessä olevalla tietokoneella; ylläpito tehdään Internet-selaimella yksinkertaisessa käyttöliittymässä – wysiwyg eli what you see is what you get. Julkaisujärjestelmälläkään toteutetun sivuston ei tarvitse olla ennalta-arvattava laatikkoleikki, vaan sivuston ulkoasu voidaan suunnitella täysin yksilölliseksi ja yrityksesi ilmeen mukaiseksi. Käytettävissä on toiveista ja tarpeista riippuen markkinajohtaja WordPress sekä muita CMS-järjestelmiä.  
 

Hakukonenäkyvyys

Toteutamme sivustosi hakukoneystävällisesti, jolloin sivusto pääsee mahdollisimman hyvin esille hakukoneen tulossivulla. Sopimuksesta hoidamme puolestasi myös hakukonemarkkinointia.  
 

Sosiaalinen media

Olemalla mukana sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa tai pitämällä blogia varmistat brändisi näkymisen. Kun Facebook-sivujen tai blogin ulkoilme toistaa muussa materiaalissa käytettyä visuaalista ilmettä, lisää se yrityksesi tai yhteisösi tunnettuutta. Facebookissa voit jakaa uutisia ja tiedotteita sekä herättää keskusteluja alaasi liittyvistä aiheista. Sosiaalisessa mediassa näyt tykkääjien sivuilla ja saat helposti myös palautetta. Halutessasi voit tehdä sosiaalisessa mediassa myös kohdennettua markkinointia.

Sosiaalisessa mediassa toimiminen edellyttää omaa aktiivisuutta, sillä uutta sisältöä tulee tuottaa palveluun melko usein. Jos sinulla on ennestään koti- tai Facebook-sivut, mutta tarvitset visuaalista tai toiminnallista uudistusta tai haluat vaihtaa edullisempaan serveripalveluun, ota yhteyttä. Teemme tavanomaisissa tapauksissa siirtotyöt palveluumme ilman veloitusta.  

 
Pyydä tarjous Internet-sivustosta toteuttamisesta tai uusimisesta

Verkkopalveluiden sopimusehdot